Проучвания

Анализи и публикации от света на Екзекютив сърча

Тенденция при мениджърските възнаграждения през 2018г.

Българската екзекютив сърч асоциация (BESA) публикува своя годишен анализ на възнагражденията на топ мениджърите сред компаниите, използващи услугите за директно търсене на висш мениджърски персонал.

Виж повече
Родните топ мениджъри със заплати от 10 000 лв.

Българските топ мениджъри са получавали средно по около 10 000 лв. месечно през 2018 г. Възнагражденията им остават без съществена промяна спрямо година по-рано и са коригирани в посока нагоре с ръста на инфлацията - 2.7%.

Виж повече
Кои сектори се обръщат най-често към агенции за привличане на топ мениджъри?

Технологичният сектор отбелязва значителен ръст по отношение на средствата, отделени за ползване на професионални услуги при привличането на мениджърски талант. Това показва анализ на Българската Екзекютив Сърч Асоциация (БЕСА) за 2018 година. Проучването се базира на данни от проектите на членовете на БЕСА, насочени към търсене на топ и среден мениджмънт позиции по метода на Executive search, пише economy.bg

Виж повече
Анализ: Гладът за квалифицирани кадри в производството продъжлава

В технологичните компании обаче търсенето им се увеличава с най-сериозни темпове

Виж повече
Кои сектори се обръщат най-често към агенции за привличане на топ мениджъри?

Вижте какво показва анализ на Българската Екзекютив Сърч Асоциация

Виж повече
Заплащането на мениджърите в IT сектора в България е над средното ниво в Европа

Екзекютив сърч услугата предлага възможности за реализация в нови сектори на експертите на ръководни длъжности, посочи Мирена Колева от БЕСА

Виж повече
Мирена Колева за заплащането в технологичния сектор у нас

Мирена Колева, председател на УС на Българската Екзекютив Сърч Асоциация (БЕСА), В развитие по Bloomberg TV Bulgaria - 20.05.2019.

Виж повече
Все повече български компании търсят директен подбор на топмениджъри

Все повече български компании се обръщат към услугата директно търсене на топмениджъри и това е един от добрите изводи в нашето проучване, каза Калина Петкова, член на Управителния съвет на Българската екзекютив сърч асоциация (БЕСА)

Виж повече
ГОРЕ